Verkkokauppa Rekki

Verkkokauppa Rekin osoite on: https://rekki.fi/

Rekki on verkkokauppa joka myy käytettyjä vaatteita, laukkuja ja asusteita niin miehille, naisille kuin lapsille. Rekin omien sanojen mukaan yritys haluaa olla mukana kehittämässä kestävää kuluttamisen kulttuuria.

 

Myytäessä tuotteita Rekki lupaa huolehtia kaikesta. Se hinnoittelee, laputtaa, lajittelee ja kuvaa vaatteet. Myyjän tulee tilata Rekiltä lähetyskoodi, pakata tuotteet ja lähettää ne Rekille. Myyjä voi valita kahdesta korvausmallista itselleen sopivimman.

Korvausmallista ensimmäinen on myyntitili, jossa tuotteet ovat myynnissä tietyn ajanjakson, joko 90 päivää tai 120 päivää. Myymättä jääneet tuotteet voidaan lähettää myyjälle takaisin. Myyntilitilimallissa myydyistä tuotteista maksetaan myyjälle 60 %:n tuotto-osuus ja Rekille jää 40 %. Myyntituotot tilitetään myyjälle kuukausittain.

Pikaisesti ajateltuna Rekille jää suhteellisen korkea myyntivoitto ja myyjä saa vain runsaan puolet omien vaatteidensa myyntivoitosta. Tosiasia kuitenkin on, että yritys ei voi toimia, ellei yrityksen pyörittäminen ole kannattavaa. Toiseksi Rekille jäävästä myyntivoitosta mm. verottaja haukkaa melkoisen osan.

 

Toinen Rekin tarjoama korvausmalli on Myy heti -malli. Tällöin vaatteet lähetetään veloituksetta Rekille. Rekki käy vaatteet läpi la lähettää vaatteista tarjouksen myyjälle. Rekki lupautuu maksamaan myyjälle varmasti 38 % tarjouksessa esitetyistä tuotteiden myyntihinnoista. Tarjoushinnasta vähennetään vielä tuotteiden käsittely- ja varastointikuluina 9,90 euroa. Sen jälkeen myyjä päättää itse hyväksyykö vai hylkääkö tarjouksen. Jos tarjouksen hylkää, vaatteet voidaan lähettää myyjälle takaisin ja lähetyskuluina peritään 5,90 euroa. Jos tarjouksen hyväksyy, kertakorvauksen saa tililleen 40 päivän kuluttua tarjouksen hyväksymisestä.

Myy heti -mallissa itseä häiritsee myyjälle jäävä pienehkö myyntivoitto tuotteiden hinnasta. Ehkä Rekki pyrkii tällä keinolla vähentämään yritykselle jäävää riskiä siitä, ettei tuote menekään heti kaupaksi vaan jää lojumaan varastoon. Mutta jos myyjälle ei ole niin senttien päälle ja tarkoitus on päästä vain ylimääräisestä tavarasta eroon ja saada ehkä hieman tuloakin käytetyistä tavaroistaan, niin ihan hyvä malli on silloin tämäkin.

Jäin myös miettimään mitä tapahtuu, jos myyjä ei haluakaan hyväksyä tarjousta. Yhtenä vaihtoehtona on, että tuotteet lahjoitetaan eteenpäin eikä ropoakaan jää myyjälle. Päinvastoin, myyjä jää maksumieheksi maksaessaan 9,90 euroa käsittelykuluja Rekille, jos nyt olen oikein asian ymmärtänyt. Jos taas haluaa vaatteensa takaisin, saa maksaa sekä käsittelykulut että 5,90 euron postituskulut Rekille eli yhteensä 15,80 euroa. Ei siis jää paljon vaihtoehtoja. Parempi myydä vaikka pilkkahintaan Rekille kuin hylätä tarjous.

Kolmas asia vielä liittyen Myy heti -mallissa vielä vaivaa. Tarjouksen hyväksymisestä menee kohtuuttoman pitkä aika kertakorvauksen saamiseen tililleen. 40 päivää nyt on vain yksinkertaisesti liian pitkä aika. Tuon ajan saisi vähintään puolittaa, että pysyisi kohtuudessa. Jos maksuja yrityksestä myyjälle päin makuuttaa yrityksessä kovin kauan, se ei herätä hirveästi luottamusta.

Summa summarum: Rekki.fi on monella tapaa hyvä palvelu käytettyjen vaatteiden myymiseen. Ostaminen on helppoa ja tuotteet luvataan lähettää ostajille hyvinkin kohtuullisessa ajassa, 1-5 päivässä. Myyntistrategia vaikuttaa hyvältä yrityksen tuottavuuden kannalta. Sen sijaan asiakaslähtöisyyttä vaatteitaan myyvien osalta voisi hieman parantaa. Nyt myyjä voi jäädä pelkästään maksumieheksi, Myy heti- mallissa korvaus on vähän liian pieni ja myyjä saa tarjouksen hyväksyttyään rahansa liian pitkän ajan kuluttua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s