Pelastusarmeijan kirpputori, Kaijonharju

PELASTUSARMEIJAN KIRPPUTORI, KAIJONHARJU

Kaijonharjussa Tokmannin ja kiinalaisen ravintolan vieressä on yksi Oulussa sijaitsevista kirpputoreista. Myös Linnanmaalla sijaitseva Oulun Yliopisto on aivan kivenheiton päässä. Kartta löytyy täältä.

Ensimmäisenä silmääni pisti aukioloajat. Ovessa oli eri aukioloajat kuin mitä ikkunassa luki. Kysyinkin heti, kummat ajat pitävät paikkansa. Kuulemma ne, jotka ovat ovessa. Ei tekisi pahitteeksi ottaa pois vääriä aukioloaikoja, sillä onhan niitä ihmisiä (kuten minä tänään), jotka käyvät paikassa ensimmäistä kertaa.

Muuten paikka oli siisti. Tältä kirpputorilta löytyy sitten jos minkälaista vaatetta ja kenkää. Vaatteet ovat siistikuntoisia, samoin kengät. Kenkiä löytyy parhaiten aikuisten kokoja. On lenkkaria, tennaria, korkkaria, balleriinaa ja vähän kaikenlaista kengäksi kutsuttavaa.

Pelastusarmeijan kirpputori, Kaijonharju, Oulu. Kenkähyllyt
Pelastusarmeijan kirpputori, Kaijonharju, Oulu. Kenkähyllyt

Vaatteita on eri ikäisille ja eri kokoisille. Mukavaa kirpputorin vaatteissa on se, että rikkinäisiä ja tahraisia sinne ei huolita, joten tietää ostavansa ihan hyvän vaatteen. Kirpputorilla on hyvät pukukopit, joissa vaatteita voi sovittaa. Kuvia minulla ei nyt vaatteista ole, mutta kierrellessä pisti silmään, miten erikoisiakin vaatteita sieltä löytyy. Esimerkkinä kiinalainen naisten pusero, joka oli hyvin koristeellinen ja kaunis luomus. Ongelmana ostamiselle oli vain se, että niin koristeelliselle paidalle ei tahdo olla oikein käyttötarkoitusta arjessa. Toisena esimerkkinä vaatteista mainitsen korsetin, joka sopi tyttärelleni päälle kuin nenä päähän. Korsettia ei taittu olla juuri koskaan käytetty, niin uuden näköinen se oli.

Tilipehöörien metsästäjän mekka pelastusarmeijan kirpputori ei ole, vaikkakin seinien vierustoilla oli ihan kivan näköisiä esineitäkin. Oli retroa ja oli uuden näköistä. Seuraavassa on muutama esimerkki löydöistä.

Sivupöytä
Sivupöytä

Kuvassa on pienehkö pyöreä pöytä, joka sopii paitsi pieneksi sohvapöydäksi, myös sivupöydäksi esimerkiksi nojatuolin viereen. Pöytä on hyväkuntoinen, valkoiset läiskät mustalla pöytäpinnalla ovat hintalappuja. Ja muuten, hinta oli vain 6,50 €. Eli jos käyttöä tällaiselle pöydälle on, niin kannattaa ehdottomasti käydä ostamassa.

Kynttilänjalat
Kynttilänjalat

Hienot lasiset kynttilänjalat erityisen pitkillä jaloilla. Sopivat parhaiten koriste-esineiksi hyllyyn, sillä ohuen jalan vuoksi kynttilänjalat ovat melko heppoisia ja kaatuvat helposti. Ainakaan palavia kynttilöitä ei kannata jalkoihin laittaa, ettei tulipalo pääse yllättämään. Muistaakseni yhden kynttilänjalan hinta oli siinä 2-3 euron tienoilla.

Vanhat rasiat

Tässä on kaksi puista rasiaa. Päällisin puolin ne näyttävät siltä mitä ovatkin, vanhoilta säilytysrasioilta. Rasiat ovat kuitenkin ehyet ja sisäpuolelta siistit. Sopisivat talonpoikaiseen sisustukseen. Eikä näitä esineitä taatusti ole joka talossa. Paljon olen kirpputoreja kiertänyt ja ensimmäisen kerran osui tällaiset yksilöt kohdalle. Hinta taisi olla jotain 5-6 euron paikkeilla kappaleelta.

Neuvostoajan koppalakki
Neuvostoajan koppalakki

Tämä lakki löytyi kirpputorilta myös. Oli kaikin puolin hyvässä kunnossa, ei tahroja eikä mistään kohtaa ollut rikki. Silti sopivasti kulunut, niinkuin yli 20 vuotta vanhalta lakilta voi odottaakin. Ei siis tullut sellaista mielikuvaa, että lakki on tehty massatuotantona jossain made in hong kong vuonna 2015 -tyyliin. En tosin tarkastellut lakin merkintöjä tarkemmin enkä myöskään hintaa.

Plussat:

  • paljon hyväkuntoisia ja erikokoisia vaatteita ja kenkiä
  • tuotteet sijoitettu hyvin huoneeseen
  • hintataso kohtuullinen

Miinukset:

  • Aukioloajat merkitty sekavasti sisäänkäynnin kohdalle
  • Ei juurikaan sisustuksellisia tavaroita

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s