Messinkiä kirpputoreilta

Mielestäni messinkiesineet ovat todella kauniita. Ne ovat kauniin värisiä ja kiillotettuna loistavat aivan ihanasti. En niinkään välitä hinnasta, vaan messinkiesineiden ulkonäöstä. Tosin ei minua haittaakaan, jos kohdalle sattuu halvalla hieman arvokkaampikin messinkiesine. Seuraavassa on muutama esimerkki viime aikoina kirpputoreilta ostamistani messinkiesineistä.

Artikkelikuvanakin oleva intialainen tee-/kahvikannu on mielestäni aivan upea. Ostaessani se oli tummahko ja melko mattapintainen. Mutta kiillotettuani sen värit ja kuviointi pääsivät loistoonsa. Vaikka kannulla olikin hintaa ehkä vähän yli sen todellisen arvon, niin en kertakaikkiaan voinut sitä ohittaa.

dav
Intialainen kannu

 

Ostin kirpparilta myös pienen kuparimorttelin. Korkeutta morttelilla on kuusi senttiä, mutta silti se on yllättävän painava, 230 grammaa. Mortteli oli ostaessa tummanpuhuva, suorastaan ruma. Mutta kiillotuksella siitäkin tuli mielestäni ihan nätti. Muutamat tummat täplät pinnassa ovat vain kaunista ajan patinaa.

dav

Sitten vielä kolmas messinkiesineostos. Yksinkertaiset matalat kynttilänjalat, joissa ei ole mitään ylimääräisiä koristuksia. Ne ovat vain kynttilänjalat, sieviä sellaisenaan.

dav

Totta puhuen, olen hinkannut messinkiesineitä viime päivinä urakalla. Kaikki muutkin, jo aiemmin hankkimani, messinkiesineet ovat päässeet kiillotusoperaation kohteeksi. En lakkaa ihmettelemästä sitä, kuinka paljon mustaa likaa messinkiesineiden pinnasta irtoakaan. Siitäkin huolimatta, että pinta näyttäisi suhteellisen puhtaalta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s