Meijän kirppis, Oulainen

Käväisin eilen kirpputorilla, jossa en aiemmin ole käynytkään. Kyseessä on Oulaisissa oleva kirpputori Meijän kirppis. Kirpputori sijaitsee Oulaistenkadun ja Rautatienkadun risteyksessä. Ulkoa päin ei saa käsitystä kirpputorin koosta. Tilaa on, vaikka mikään mammuttikirpputori se ei olekaan.

Ei kannata silti innostua kirpputorista. 5 minuuttia sen jälkeen, kun olin lähtenyt kirpputorilta, sain kuulla kirpputorin lopettavan tämän viikon jälkeen. Kirpputorin pitäjä on lopettamassa, eikä tilalle ole vieläkään saatu uutta yrittäjää. HARMI! Jos tämä viikko käsittää myös viikonlopun, ovet sulkeutuvat lopullisesti sunnuntaina klo 15. Jos siellä päin liikkuu, niin kannattaa käydä pian katsomassa löytöjä. Paljon pöytiä oli vielä eilen täynnä.

Rakastan valaisimia ja niitä löytyi monenlaisia. Oli uutta ja vanhaa, messinkistä, kangasverhoiltua ja muovista, myös lasisia. Kirpputoreja kierrellessäni olen huomannut, että monissa paikoissa kirpputoreilla on jokin teema. Asiakkaathan itse yleensä päättävät mitä myyvät, mutta siitä huolimatta joissakin paikoissa on selkeästi enemmän lastenvaatteita, huonekaluja tai astioita jne. Meijän kirppiksellä ei mitään teemaa ollut, tavaraa oli laidasta laitaan.

Yllä on muutama muukin löytö. Vasemmalla Arabian piparipurkki, joka on vuoden 2007 sesonkituote. Keräilen tällaisia puu- tai korkkikannellisia purkkeja, joten matkaanihan se sitten lähti. Tiedän maksaneeni purkista hieman liikaa, 19 €, mutta tällä kertaa en malttanut olla ostamatta.

Oikealla kuvassa on vanha maitotonkka. Hintaa taisi olla 45 € ja tonkka oli todella ruosteessa. Mutta joka nimenomaan rustiikkista ja vanhaa talonpoikaista tavaraa etsii, niin tässä voisi olla hänelle yksi lisä kokoelmiin tai vaikka sisustukseen.

Sitten löytyi myös todella paljon Arabian piippuleimalla olevia Diana-lautasia, niin syviä kuin mataliakin lautasia.  Lisäksi oli kaksi niin ikään piippuleimalla olevia Kauris-vateja. Lautaset ovat luultavasti ajalta 1928-1932. Matalat lautaset olivat hinnaltaan 10 €/kpl ja syvät lautaset 18 €/kpl, ainakin toinen vadeista oli hinnaltaan 17 €, toisen hintaa en edes katsonut. Päällimmäiset lautaset ainakin olivat todella hyvässä kunnossa, kuten kuvastakin näkee. Kultaukset olivat säilyneet hyvin. Vaikken mikään asiantuntija Arabian astioiden kohdalla olekaan, niin arvioisin, että kuntoonsa nähden lautasilla oli ihan käypä hinta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s