Iin SPR:n kierrätysmyymälävierailu ja Paljekirppiskierros

Tuli käytyä Iin SPR:n kierrätysmyymälässä. Löytyy netistä täältä. Olen joskus aiemminkin käynyt siellä, mutta siitä on useita vuosia aikaa. Kierrätysmyymälässä niinkuin yleensä kierrätyskeskuksissa, ainakin näillä seuduin, maksu suoritetaan käteisellä. Pankkikorttia ei voi vinguttaa. Pieni lompakkoon kurkistus ja totesin, että ostokyky on heikko. Lompakossa oli vain 3 euroa kolikoina. Mutta niillä oli pärjättävä.

Kierrätysmyymälä on pienehkö, mutta tavaraa löytyy laidasta laitaan. Vaatteitakin on ihan mukavasti, samoin lasia ja posliinia.

Lasitavara oli pääsääntöisesti normaalia käyttölasia, vähän myös Iittalaa, Riihimäkeä ja Nuutajärveä. Metallisia sokerikkoja ja kermakkoja löytyi myös, hopeaa ei ollut yksikään. Mutta tina ja messinki oli ihanan rosoista, vanhahtavaa, kauniita koristeiksi. Päätin ostaa messinkisen maljakon ihan kodin kaunistukseksi.

dav

Iin SPR:n kierrätysmyymälässä oli myös yksi aivan upea valaisin. Siis TODELLA upea. Vanha sähköistetty öljylamppu. Eikä vieressä oleva ruskeakupuinen valaisinkaan yhtään pöllömpi ollut.

dav

Samalla reissulla pyörähdin sitten Oulussakin tutulla Paljekirppiksellä. Jotain pientä lähti sieltäkin matkaan. Pieni käsinmaalattu lautanen ja todella nätti luonnossa. Takana oli jotain kirjoitettu käsin, mutta en saanut selvää käsialasta. Toisena ostoksena oli Iittalan sininen Nappi -kynttilänjalka ja sokerikko-kermakko -pari. Ei hopeaa, ehkä tinaa. Pohjassa oli joutsenen kuva ja merkintä A.K.S. Mitä se lie sitten tarkoittaakin.

Iin SPR:n kierrätyskeskus summa summarum: pienehkö paikka, mutta kohtalainen valikoima. Arabiaakin löytyy sen ystäville, jos on valmis maksamaan ylimääräistä. Olivat nimittäin mielestäni aika ylös hinnoiteltu. Kokonaisuudessaan käymisen arvoinen paikka, vaikkei ainakaan minua suuresti sykähdyttänytkään. Voi tehdä yllättäviä löytöjä (kuten aiemmin mainittu valaisin). Tavallista arkilasia löytyy kiitettävästi, vaatetta ihan mukavasti myös. Ja hinnat (Arabiaa ja designlasia lukuunottamatta) ovat edullisia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s