Tori.fi ja Huuto.net: monien mahdollisuuksien nettipaikat

Jos ei aina pääse käymään kirpputorilla paikan päällä, onneksi on olemassa monenlaisia nettikirpputoreja ja facebook-ryhmiä. Facebook-ryhmiin täytyy yleensä liittyä, jotta niiden sisältöjä pääsee tutkailemaan. Itsekin kuulun jo yhteen sun toiseen facebook-ryhmään. Vaikka facebook tarjoaa jo todella kattavasti ryhmiä omista kiinnostuksen kohteista, myös tori.fi:stä ja huuto.net:stä löytää mielenkiintoisia tavaroita. Vaikka niissä on tavaroita laidasta laitaan, hakusanalla ja muilla rajaa-toiminnoilla omat kiinnostuksen kohteensa saa helposti näkyviin.

Tällä hetkellä olen kiinnostunut metallisista, sekä jalo- että epäjalometallisista sisustustuotteista. Tänään tutkailin sekä Tori.fi:n että Huuto.net:in sisältöä ja löysin seuraavanlaisia itseäni kiinnostavia kohteita.

Vanha patsas hevonen

Mielestäni todella kaunis hevospatsas. Sukulaisissani ja ystävissäni on hevosihmisiä, joille tällainen lahja olisi varmasti tervetullut. Patsas on todennäköisesti messinkiä. Korkeus 20 cm, pituus 26 cm. Paino 1400 grammaa. Hinta 40 €. Löytyy osoitteesta: https://www.tori.fi/keski-suomi/Vanha_patsas_hevonen_35369723.htm?ca=18&w=3

Hopea teesihti

Tämä vanha hopeinen teesihti on myytävänä huuto.net:ssä hintaan 40 €. Painoa teesihdillä on 42 g. Esine on mielenkiintoinen ja sievä. Ongelmana minun kannaltani katsottuna on todella niukat tiedot myynti-ilmoituksessa. Jos teesihtiä myydään tuolla hinnalla ja hopeisena, kaipaisin ja suorastaan edellyttäisin kuvia myös esineessä olevista leimoista tai ainakin niiden sanallista kertomista ilmoituksessa. Jos nämä olisi ilmoituksessa, harkitsisin vakavasti teesihdin ostamista, vaikka se vähän enemmän maksaakin.

Hopeapikari

Kyseinen hopeinen pikari on myös myytävänä huuto.netissä. Pikarista pyydetään 140 euron hintaa. Ei ehkä ihan minun kukkarolleni sopiva hinta, mutta pikarissa on aivan ihana ornamentiikka ja käytetty niellotekniikkaa. Jostakin syystä niellotekniikalla toteutetut hopeaesineet ovat minun mieleeni. Pikari on Venäläinen 84-leimalla. Muita leimoja ovat mestarileima E ja väärinpäin oleva R-kirjain. Myös muita pieniä leimoja, joista myyjä ei ole saanut selvää. Korkeutta pikarilla on reilut 11 cm ja painoa 62 grammaa myyjän mukaan.

Turun Hopea munanmallinen kynttilänjalka

Turun Hopean munanmallinen pronssinen kynttilänjalka on erikoisen näköinen. Kun kuvun aukaisee, sisään voi asettaa tuikun tai votiivin. Kynttilänjalka on myytävänä Tori.fi:ssä osoitteessa: https://www.tori.fi/uusimaa/Turun_Hopea_munanmallinen_kynttilanjalka_pronssia_32397775.htm?ca=18&w=3.

Kynttilänjalalla on korkeutta 15 cm ja jalustan halkaisija on 9,5 cm. Kynttilänjalasta löytyy leimat. Kynttilänjalan alkuperäinen hinta on ollut 40 euroa, mutta on nyt alennetulla hinnalla 20 €. Melkein tekisi mieli ostaa…

kynttilänjalat Pentti Sarpaneva

Seuraavana löysin Pentti Sarpanevan ”Solmu” -kynttilänjalat. Kynttilänjalat ovat pronssia ja signeerattuja. Valmistajana on Turun Hopea 1960-70-luku. Kynttilänjalkaparia myydään yhteishintaan 70 euroa. Erikoisen näköisiä ovat kyseiset kynttilänjalat. Tuo varsi solmuineen on mielestäni hieno.

yökynttilänjalka.jpg

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä löysin yökynttiläjalan. Hinnaksi myyjä on määritellyt 50 euroa. Ilmeisesti käyttänyt kynttilänjalkaa antiikkikauppiaalla arvioituttavana, koska lainaa tätä sanoilla: ”Kyseessä on ns. yökynttiläjalka 1800-luvun jälkipuolelta Euroopasta. Materiaalina on hopeoitu messinki”. Yökynttilänjalka on kooltaan noin 15x18x6 cm. Myynti-ilmoitus löytyy osoitteesta: https://www.tori.fi/uusimaa/Yokynttilanjalka_1800_luvun_loppupuolelta_35397856.htm?ca=18&w=3

Näissä vanhoissa esineissä vaan on sitä jotakin. Puhdistettuna ja kiillotettuna yökynttilänjalka olisi todella kaunis. Toisaalta vanhoissa esineissä pitäisi ajan patinankin näkyä. Ei saa kiillotella liikaakaan.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s