Numero kolmosen päivä: löytönä Iittalaa, Arabiaa ja uushopeinen pikari

Numero kolmen päivä tänään. Kolmen kirpparin kierros ja kolmen euron ja kolmen esineen ostokset Raahessa takana. Ensin kävin Wanhakulman kirpparilla, josta löysin uushopeisen pikarin. Arvoahan esineellä ei juurikaan ole, mutta minusta se on kaunis ja siksi lähti matkaan 3 euron hinnalla. Pikarin jalassa on merkintä: A.E & CO. PRIMA N.S. Merkinnästä tietää pikarin olevan uushopeaa (PRIMA N.S.).

Seuraavaksi kävin Tähtikirppisellä, joka on muuten juuri muuttanut uuteen osoitteeseen Wanhakulman kirpparia vastapäätä Kauppakadulle. Muutto näkyi valikoimassa, sillä montaakaan pöytää ei ollut vielä täynnä. Uudet toimitilat ovat myös huomattavasti pienemmät kuin entiset tilat. Tähtikirppikseltä ei lähtenyt mitään mukaan tällä kertaa. Pitää käydä uudelleen, kun kyseisen kirppiksen pyöritys on lähtenyt jälleen kunnolla käyntiin.

Kolmas paikka jossa kävin tänään oli Seuranmäen kirpputori. Pöytiä on huomattavasti enemmän kuin kahdessa edellisessä paikassa. Tämän ansiosta myös valikoima on laajempi. Pohdin monen esineen kohdalla, lähtisikö se matkaan. Lopulta päädyin vain kahteen esineeseen eli Arabian sokerikkoon ja Iittalan kartio kynttilänjalkapariin. Niistä pulitin jälleen kolme 3 euroa/kpl.

Sokerikon pohjassa on seuraavanlainen leima:

thumbnail

Leiman perusteella sokerikko on valmistettu vuosina 1971-1975. Viisaammat Facebookin Arabia Kirppis -ryhmässä kertoivat, että sokerikko on GD-mallia ja koriste olisi Mahonki valkoisena, jos sokerikossa ei olisi kuvioita. Kuviot taas on joku kotimaalari tehnyt, mikä tekee sokerikosta lähes arvottoman. Kannattaa olla Arabian ostossakin tarkkana. Ja jos ostat itse Arabiaa, sitä ei kannata alkaa itse tuunata. Se että pohjassa on Arabian leima, ei merkitse vielä kaikkea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s