Ykköskirppis, Oulu

Kävin Oulussa Ykköskirppiksellä ensimmäistä kertaa. Kirpputori sijaitsee vähän syrjemmällä kaupungista, Kuusamoon menevän tien varrella osoitteessa Tapsitie 5. Kirpputorille oli hieman vaikea löytää ja ajoinkin ensin liian pitkälle Kiiminkiin päin. Lopulta löysin oikean risteyksen ja tien. Silti kirppis meni ensin ohi silmien ja taas piti tehdä täyskäännös. Google Maps ei näytä ihan oikein sijaintia. Lisäksi kirpputorin kyltti on melko huomaamaton. Mutta…löysinhän minä lopulta paikan.

dav

Kirpputori on melko suuri. Kivaa oli se, että mm. huonekaluille ja valaisimille oli ihan oma paikkansa. Käytävät ovat riittävän leveät, ettei tarvitse puikkelehtia muiden kirpputoriasiakkaiden ohitse. Ja asiakaspalvelu oli hyvää, ei ole moitteen sanaa.

Löysin kirpputorilta useampiakin ihania valaisimia. Alla olevissa kuvissa on kaksi niistä. Ensimmäinen oli hinnaltaan 95 € ja toisen hinta ei ollut näkyvillä. En ollut valaisinta ostamassa, joten en viitsinyt myyjääkään hätyytellä vain tietääkseni hinnan.

Jälleen kerran sain ihmetellä huonekalujen hintoja, jotka ovat todellakin yläkanttiin. Tämä ei siis ole vain Ykköskirppiksen ilmiö, vaan näkyy kirpputorilla kuin kirpputorilla. Ymmärtäisin huonekalujen korkean hinnan, jos ne olisivat täyspuuta, edustaisivat jotakin tiettyä tyylikautta, olisivat siistejä ja puhtaita jne. Vaan kun lastulevyhyllytkin tahtovat maksaa vähintään yhtä paljon kuin uudet vastaavat.

Löysin kuitenkin ihan kivan näköisen sohvapöydän, vähän erilaisen. Valurautatuet ovat upeat ja lasinen kansi jättää ne kokonaan näkyviin. Harmittaa ihan, etten voinut sitä ostaa.

dav

Kirpputorilla oli tietenkin myös normaalit vuokrattavat pöytätilat. Pöydissä oli samanlaista tavaraa kuin muillakin kirpputoreilla, siis kaikkea mahdollista. Kirpputorilla oli omat vitriinikaapit arvotavaralle. Vitriinikaappi oli täynnä tavanomaista Arabiaa, Iittalaa, Humppilaa jne. Arvolasilla ja -posliinilla oli tietenkin arvokas hintakin. Jotenkin itsestäni vain tuntuu siltä, että jos kirpputorilla myy arvotavaraa normaaliin markkinahintaan, ei monikaan niitä osta. Lähinnä keräilijöille vitriinikaapit voivat olla aarreaitta.

dav

Mikä kuva minulle sitten jäi ykköskirppiksestä ensikertalaisena? Ihan kiva paikka. On tilaa ja tarjolla vaikka ja mitä tavaraa. Kirppikseltä löytyy myös kahvio ja tietysti wc. Minusta ykköskirppis on peruskirppistyylinen paikka. Peruskirppis siksi, että kirpputori ei ole erikoistunut mihinkään tiettyyn myyntitavaraan, vaan sieltä voi löytyä hyvin erilaista ostettavaa.

Kannattaa tällä kirpputorilla käydä uudelleen, ehdottomasti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s