Tänään haalimani jutut eivät ole kirpputorilta ostettuja, eivätkä esineitäkään. Kyseessä ovat isäni säilyttämä vanha sanomalehti ja äitini hankkima materiaali Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistosta. Varsinkin isäni on varsinainen keräilijä, jonka hyllyistä ja laatikoista voi löytää vaikka minkälaista historiaa. Olen varmaan perinyt keräilyintoni ja innostuksen historiaan häneltä.
Sanomalehti on Karjala-lehti päivättynä torstai 14.12.1939. Lehti on kokonainen, ehyt ja kaikin puolin hyvin säilynyt ikäisekseen. Kellastumaa on taitteiden kohdalla, mutta silti joka ikinen lehden sivu on helposti luettavissa. Talvisota on lehden ilmestymisaikaan vasta syttynyt ja se näkyy myös lehden artikkeleissa. Artikkeleita on mielenkiintoista lukea ja niistä löytyy yksityiskohtaisia tarinoita sodan ajalta.
Alla muutama kuva artikkeleista:

Toinen materiaali on sitten Suomen Kirjallisuuden Seuran arkistosta. Kyse on toki kopioista, mutta minulle tärkeämpää on sisältö, ei alkuperäisyys. Materiaalia on useita sivuja, muun muassa sivu, jossa on nykyisten paikkakuntien entisiä nimiä, kiertokirjeitä Suomen Postihallitukselta vuosilta 1892 ja 1894 sekä käsin kirjoitettuja (suomeksi ja ruotsiksi) tarinoita postinkuljettajista 1800-1900-luvun vaihteesta. Alla on pari kuvaa materiaalista.
Voisin melkein väittää, että tällaisia vanhoja lehtiä ja arkistokappaleita ei moneltakaan kirpparilta löydy. Olin aivan täpinöissäni, kun vanhempien luota sai tällaisia haltuuni.