Antiikkia ja muuta Seuranmäen kirppikseltä ja Raahekirppikseltä

SEURANMÄEN KIRPPUTORI

Tänään oli vapaata aikaa kierrellä Raahen kirpputoreilla. Ensiksi kävin Seuranmäen kirpputorilla. Pidän tässä kirpputorissa siitä, että sieltä löytyy tavaraa laidasta laitaan. Valitettavasti myös hinnoittelu on samaa kaliiperia. Kun löytää huokeahintaisen pöydän täynnä astioita, laseja, maljakoita jne., minua ei ihan heti pöydästä saa häädettyä. Kääntelen jokaisen tavaran arvioidakseni sen kuntoa ja mahdollista arvoa.

Tosin en ole mikään asiantuntija hintojen arvioinneissa, joten oma arvioni voi mennä selvästikin metsään. Sen nyt kuitenkin maalaisjärjellä olen päätellyt, että Riihimäen, Humppilan, Iittalan jne. lasiesineet ja Arabian astiat ovat todella usein hinnoiteltu ylikorkeiksi kirpparilla myytäväksi. Vaikka eihän niitä sentään kovin alihintaankaan kannata myydä.

dav

Seuranmäen kirpparilta mukaani lähti Arabian Pikku-Kide -purkki (sesonkituote vuodelta 2007). Purkki oli täysin ehjä ja kaikin puolin käyttämättömän näköinen. Maksoin purkista 8 euroa eli ihan hyvään hintaan sain sen. Arvioisin sen normihinnaksi kirppareilla noin 12-15  euroa.

RAAHEKIRPPIS

Raahekirppiksen etuna pidän sitä, että siellä voi tehdä todella erikoisia löytöjä kohtuuhinnalla, kuten öljylamppuja, vanhoja maljakoita tai astiastoja. Tämän päivän kierros ei ollut poikkeus, kuten seuraava kuva osoittaa.

dav

Vanha metallinen mustekynäteline. Toinen lasikuppi on mennyt rikki, joten toivoisin tähän löytäväni vielä ehyelle parin. Puhdistettuani telineen totesin, että joissakin kohdissa on messinki- tai vastaava pinnoite. Kukissa on kultausta. Mustekynätelineen iästä minulla ei ole mitään käsitystä, kuten ei myöskään mahdollisesta arvosta. Itse maksoin telineestä 15 euroa.

dav

Biltons Staffordshire -lautanen oli toinen löytö. En tiedä ikää enkä mahdollista markkina-arvoa, mutta ostin sen ihan ulkonäön vuoksi. Lautanen on mielestäni todella kaunis värityksineen. Kukat ja lehdet on maalattu lautaseen luultavimmin käsin.

dav

Ja lopuksi vielä tällainen pieni metallinen kynttilänjalka. Arvoa sillä tuskin on kovinkaan paljon, mutta mielestäni se henkii ihanasti antiikkia. Kynttilänjalan pohjassa on merkki: Comptoir de Famille. Ranskalainen yritys siis tämän kauniin luomuksen takana. Yrityksen facebook-sivut: https://fi-fi.facebook.com/ComptoirdeFamilleFinland/?ref=page_internal.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s