Kokkolan kirpputorien vertailua

Ensinnäkin täytyy todeta, että Kokkolasta löysin netistä vain kaksi varsinaista itsepalvelukirpputoria. Lisäksi oli lähetyskirpputoria ja spr:n kirpputoria. Joka tapauksessa valitsin Kokkolasta mukaan vain kaksi kirpputoria: Kirpputorimarketin ja Ykköskirppiksen. Molemmat sijaitsevat vierekkäin Pitkänsillankadulla. Vertailen niitä keskenään ihan nettisivujen perusteella, tämän vu0ksi todellisuus voi toki olla jotain ihan muuta.

KOKKOLAN KIRPPUTORIMARKET

data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,OWjJZ3XeBoVdUT46yaJUUboXoakb1QL1hEb7x_VvRDWgvHzHa3e6LH8s8fxnoSOAiqPi8ZrrdfZMSy0eMXlELYKJTfLkovu5LkN6VJlEyZLpV5MmTgjyDYQ5H8A

Hyvää:

Kokkolan Kirpputorimarketilla on mukavan selkeät nettisivut. Niitä on helppo selata ja tarpeelliset tiedot on hyvin kirjoitettu, lyhyesti ja ytimekkäästi. Yhteystiedot näkyvät etusivulla ja mukava lisä on myös suurehko kalenteri, josta on helppo tutkailla vaikkapa omaa sopivaa myyntiajankohtaa.Yksi todella hyvä juttu on myös se, että pöydän voi varata itselleen puhelimen lisäksi myös netin kautta.

Kirpputorin sijainti on hyvä, Kokkolan keskustassa ja aukioloaikojakin voi pitää riittävinä. Kirpputori on auki 6 päivänä viikossa, vain sunnuntaisin paikka on kiinni.

Huonoa:

Nettisivuille kaipaisin lisää kuvia, kuten miltä kirpputori näyttää sisältä. Sivuja saisi päivittää useammin tai toisena vaihtoehtona kirpputorille voisi luoda esimerkiksi facebook-sivut, jota päivitetään aktiivisesti ajankohtaisten asioiden mukaan. Ajankohtaisia asioita ovat muun muassa poikkeavat aukioloajat, tarjoukset pöytävuokrissa, uudet pöydät jne.

Huonona puolena voi pitää myös kallista pöytävuokraa. Pöytävuokra on nimittäin 30 €/6 myyntipäivää.

YKKÖSKIRPPIS, KOKKOLA

1375189_556761897710652_2114626304_n
Kuvalähde: https://www.facebook.com/199186120134900/photos/pb.199186120134900.-2207520000.1455703729./556761897710652/?type=3&theater

Hyvää:

Vaikka kirpputorilla ei ole varsinaisia nettisivuja, facebook-sivut sillä on. Facebook-sivuilta löytyy tietoa melko hyvin, kuten ajankohtaiset asiat.

Kirpputorin pöytävuokrat ovat selvästi matalammat kuin Kirpputorimarketissa. Esimerkiksi tammikuussa pöytävuokra oli vain 20 €/vko. Kirpputorin aukioloajat ovat myös sopivat, paikka on nimittäin auki 6 päivänä viikossa. Aukioloajoista erityisen hyvän tekee se, että kirpputori on auki myös sunnuntaisin ja kiinniolopäiväksi on valittu maanantai.

Kirpputorin sijainti on hyvä. Se sijaitsee Kokkolan keskustassa aivan Kirpputorimarketin vieressä.
Huonoa:

Kirpputori Ykköskirppiksellä ei ole omia nettisivuja lainkaan. Siitä huolimatta kirpputorihaulla osoitteessa: http://www.kirpputorihaku.com/kirpputori/kokkola/ykkoskirppis löytyy Ykköskirppiksen nettisivujen linkki, joka ohjaa Oulun Ykköskirppiksen sivuille. Tämä saattaa joitakin hämätä eikä ole asianmukaista.

Facebook-sivuilta löytyy tietoa ajankohtaisista muutoksista muun muassa ajankohtaisista muutoksista pöytävuokrissa tai aukioloajoissa, mutta pöytävuokrien normaalihintoja en löytänyt mistään.

Yhteenveto:

Kokkolassa ei ole liiemmälti itsepalvelukirppiksiä. Tämä voi vaikuttaa kirpputorien keskinäiseen hintakilpailuun ja kirppisten laatuun yleensäkin. Jos vertailemistani kahdesta kirpputorista pitäisi valita toinen pöydänvuokrausta varten, olisi valintani Ykköskirppis, mikäli pöydänvuokrauksen hinnat eivät ole normaalisti kovin paljon korkeammat kuin tuo tammikuun tarjouksen 20 €.

Valintaan vaikuttaa se, että sijainniltaan Ykköskirppiksellä ja Kirpputorimarketilla ei ole juurikaan eroa ja pöytävuokran uskoisin Ykköskirppiksellä kuitenkin olevan jonkin verran halvempi normaalistikin kuin Kirpputorimarketilla. Yksi tärkeä syy on myös aukioloajat. Minua vetää aina sellainen kirpputori puoleensa, joka on auki sunnuntaisin.

Tuomo laittoi jälkeenpäin viestiä, että Kokkolasta löytyy Agatha – Second Hand Shop -niminen kirpputori. Agatha Facebook-sivujen mukaan se on divarin, osto- ja myyntiliikkeen sekä kirpputorin symbioosi. Lisään sen myös tähän artikkeliin.

AGATHA – SECOND HAND SHOP

10404133_347382175431764_2392931781016963479_n

Kuvalähde: https://www.facebook.com/agathakokkola/photos/a.214922658677717.1073741828.200875316749118/559028017600511/?type=3&theater

Hyvää:

Kirpputori löytyy kirppikset.info -sivustolta ja kirpputorilla on myös facebook-sivut. Agathan aukioloajat ovat ihan riittävät: ma – pe klo 10-18 ja la klo 10-16. Vain sunnuntaisin kirpputori on kiinni. Hyvää on myös kirpputorin sijainti, aivan keskustan kupeessa. Facebook-sivuilla on kuvia mukavasti. Hauskuuttakin kuvissa on mukana. Niistä tekee omalaatuisia mahdollisimman moneen kuvaan sijoitettu Charlie Chaplin.

Huonoa:

Facebook-sivuille saisi lisätä tarkempia tietoja, kuten liikkeen aukioloajat ja kirpputoripöytien vuokrahinnat. Aukioloajat löytyvät kirppikset.info -sivustolta, mutta ei facebook-sivuilta. Kirpputoria varten on aloitettu myös blogi (http://agathakirppis.blogspot.fi/), mutta sen kirjoittaminen on jätetty jo alkuvaiheissaan pois. Blogi kannattaisi sulkea, sillä tietoa etsiessä ja blogiin eksyessä joku voi luulla, ettei kirpputori ole enää toiminnassa.

Seuraavassa blogikirjoituksessa menen taas alaspäin Suomen länsirannikkoa ja vertailen Vaasan kirpputoreja niiden nettisivujen perusteella.

 

 

 

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s