Raahen kirpputorien vertailua

Tänään sitten vuorossa Raahen kirpputorien vertailua nettisivujen perusteella. Kirpputoreiksi valitsin Seuranmäen kirpputorin Saloisissa, Raahekirppiksen keskustassa ja Pattijoen Löytötorin Pattijoella. Kuten Oulunkin kirpputorien kanssa, vertailen kirpputorien hintoja, aukioloaikoja ja nettisivuja. Eli en siis kirpputorien sisätiloja, tunnelmaa tai paikan päällä asiakaspalvelua.

SEURANMÄEN KIRPPUTORI, SALOINEN

DSC_0233-1

Kuvalähde: itse otettu kuva

Hyvää:

Kirpputorissa on hyvää erityisesti sen aukioloajat. Kirpputori on nimittäin auki joka päivä, myös sunnuntaisin.

Huonoa:

Valitettavasti huonojen puolien lista on pidempi kuin hyvien puolien. Pahinta on se, että kirpputorilla ei ole omia nettisivuja lainkaan. Siitä seuraa sitten se, että pöydän varaus onnistuu vain soittamalla eikä pöytävuokrien hinnoista ole mitään tietoa, ellei käy paikan päällä tai soita. Eli käytännössä kirpputorilla myynnistä ei voi selvittää oikeastaan mitään ellei ota henkilökohtaisesti yhteyttä kyseiseen paikkaan. Jotenkin tällainen tuntuu oudolta nykypäivänä, kun lähes kaikki toimivat ainakin jossakin määrin netin kautta. Tarkistinpa senkin, että edes facebookissa ei kyseinen kirpputori ole.

Entä toinen huono puoli? Kun soittaa kirpputorille ja kysyy pöytävuokran hintaa, niin vastaus on 27 €/vko. Mitään alennuksia ei myöskään saa jatkoviikoista. Hinta on mielestäni kohtalaisen korkea. Täytyy olla todellakin määrällisesti paljon myytävää, jotta kirpputorille kannattaa tavaroitaan viedä myytäväksi.

RAAHEKIRPPIS, RAAHE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvalähde: http://raahekirppis.kotisivukone.com/4

Hyvää:

Raahekirppiksellä on todella edulliset pöytävuokrat, vain 20 €/vko.Lisäksi kirpputori tarjoaa monenlaista myyntitapaa, kuten tavallinen pöydänvuokraus, fifty-fifty-myynti ja prosenttimyynti. Kirpputorilla on myös muita palveluja tarjolla, kuten ompelu- ja kopiointipalvelu.

Kirpputorilla on myös nettisivut, jotka tosin ovat hieman kököt, mutta silti sivuilta löytyy kaikki tarpeellinen tieto. Lähes kaikki tieto on kirjoitettu etusivulle, kun taas muiden linkkien sisältö on enemmän tai vähemmän tyhjää täynnä. Sivuista saisi kyllä pienellä säätämisellä paljon houkuttelevammat.

Ei sovi ohittaa hyvistä puolista myöskään aukioloaikoja. Kirpputori on auki maanantaista lauantaihin, vain sunnuntaina paikka on kiinni. Raahekirppiksen etuna on myös sen sijainti käytännössä keskustassa.

Huonoa:

Ei tule hirveästi mieleen huonoa sanottavaa kirpputorista nettisivujen perusteella ellei ota huomioon nettisivujen kömpelyyttä.

PATTIJOEN LÖYTÖTORI, PATTIJOKI

10636108_1030286373701380_4849272989297392512_n

Kuvanlähde: https://www.facebook.com/Pattijoen-L%C3%B6yt%C3%B6tori-itsepalvelukirpputori-100909956639031/photos_stream?ref=page_internal

Hyvää:

Pattijoen löytötori on auki 6 päivänä viikossa, vain sunnuntaisin kirpputori on kiinni. Kirpputorilla on myös facebookissa hyvät sivut, jonka ansiosta uusimmat tiedot päivittyvät nopeasti. Facebook-sivuilta on tosin joitakin tietoja vaikea löytää, kuten normaalit aukioloajat ja pöytävuokrat. Sivuilla täytyy mennä ensin Tietoja-valikkoon ja valita sitten vasemmalta Sivun tiedot.

Sijainniltaan kirpputori on ihan siedettävällä paikalla, muutaman kilometrin päässä keskustasta.Ainakin pyörällä kirpputorille polkaisee keskustasta todella nopeasti.

Huonoa:

Pöytävuokrat ovat mielestäni aivan liian korkeat. 6 myyntipäivästä täytyy pulittaa pöytävuokraa 27 euroa. Hinnat ovat siis jopa kalliimmat kuin Seuranmäen kirpputorilla.

Yhteenveto:

Raahen kirpputoreilla on melko korkeat pöytävuokrat, lukuunottamatta Raahekirppistä, jota voi sanoa jopa edulliseksi. Raahen kirpputoreilla ei ole liiemmälti paneuduttu nettisivujen laatimiseen, Raahekirppikseltä kuitenkin löytyy jonkinlainen oma nettisivusto ja Pattijoen Löytötori pitää yhteyttä asiakkaisiinsa Facebook-sivuston kautta. Sen sijaan Seuranmäen kirpputori on sometuksessa jäänyt todella jälkijunaan.

Jos pöydän vuokraisin nettisivujen antamien tietojen perusteella, olisi valintani varmasti Raahekirppis, sillä se on halpa, sijainniltaan hyvä ja aukioloajat ovat kohtuullisen hyvät.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s