Oulun kirpputorien vertailua

Kirpputoreja on paljon ja yhtä paljon vaihtelevat niiden aukioloajat, hinnastot ja esimerkiksi provisiomyynnistä perittävä provisio. Päätin tutustua netissä muutamaan kirpputoriin Oulussa. Sen lisäksi pohdiskelin, mihin itse veisin tavaroitani mieluiten myyntiin. Koska tarkastelen kirpputoreja pelkästään netin kautta, en siis perusta ajatuksiani siihen, millaisia ne ovat kooltaan, sijainniltaan, tunnelmaltaan jne., vaan täysin niiden netissä antamaan kuvaan itsestään, kuten niiden aukioloaikoihin ja hintatasoon.

Eli, Oulun kirpputoreista tarkastelun alle pääsivät Paljekirppis Joutsensillan kupeessa, Laatukirpputori Hiukkavaarassa ja Takuukirppis Toppilassa.

PALJEKIRPPIS, OULU

kartta.jpg

Kuvalähde: http://www.paljekirppis.fi/2

Hyvää:

Paljekirppiksellä on aika hyvät nettisivut. Sieltä löytää hyvin tarvitsemansa tiedot. Myös tämän kirppiksen aukioloajat ovat suopeat niin arkena kuin viikonloppuna kirppiksiä kiertävälle. Kirpputori on nimittäin auki viikon jokaisena päivänä.

Pidän hyvänä puolena myös sitä, että Paljekirppis tarjoaa mahdollisuuden varata pöydän netin kautta. Se on helppo tapa varata pöytä ja lisäksi voi valita mistä päin myymälää pöydän varaa.

Huonoa:

Pöytävuokrat tuntuvat melko hinnakkailta. Vaikka halvin pöytä onkin 15 €/vko, niin vähänkään paremmalla paikalla sijaitsevat pöydät ovatkin jo 29 € tai 36 €/vko. Siinä saa jo jonkin verran myydäkin, että pääsee omilleen. Hintalappuarkit maksavat 0,50 €/30 kpl arkki eli ne eivät kuitenkaan ole mitenkään hinnankirossa.

LAATUKIRPPUTORI, OULU

Kuvalähde: https://www.facebook.com/312101448267/photos/pb.312101448267.-2207520000.1455461072./10154129877378268/?type=3&theater

Hyvää:

Laatukirpputorin itsepalvelumyyntipöytien vuokrat ovat melko edullisia. Pöytävuokra on ensimmäiseltä viikolta 20 € ja siitä eteenpäin 15 €/vko. Tosin nettisivulla on kahdenlaista tietoa. Sivun yläosassa sanotaan, että pöytävuokra on 15 €/vko ja vähän alempana jo mainitsemani 20€ eka viikko ja jatkossa 15 €/vko. Kumpi lie pitänee sitten paikkansa. Tämä toki pitäisi kirpputorin nettisivulle korjata yhteneväksi.

Kirpputori tarjoaa myös monenlaista tapaa myydä, mikä tuntuu hyvältä ratkaisulta. Kirpputorille voi mennä päiväksi tai kahdeksi itse myymään tavaroitaan, jolloin pitää pulittaa 5-10 €/päivältä. Sitten voi valita myös tuon itsepalvelumyyntipöydän vuokraamisen ja isompia tavaroita voi myydä myös provisiolla, jolloin kirppis perii 20% myyntihinnasta.

Ei sovi hyvänä puolena unohtaa myöskään sitä tosiasiaa, että kirpputori on auki viikonloppuna sekä lauantaina että sunnuntaina. Silloin väkeä on varmasti hyvin liikkeellä ja avoimin mielin kirppisostoksille. Sen sijaan maanantaisin kirpputori on kiinni, mutta tiistaina ja keskiviikkona paikka on auki aina iltakahdeksaan saakka.

Huonoa:

Huonoina piirteinä pidän kirpputorissa äkkiseltään vain kahta asiaa. Toinen liittyy itse nettisivuihin. Olisi huomattavasti helpompaa tutustua sivuihin, jos eri aiheet olisi kerätty eri sivuille eikä tekstit olisi sivuilla niin leveinä. Kaipaan navigointia kohtuullisessa määrin ja sivujen helpompaa luettavuutta.

Toinen huono piirre liittyy kirpputorin sijaintiin. Kirpputori sijaitsee melko kaukana keskustasta, Hiukkavaarassa. Toki käsittääkseni bussitkin kulkee ja tietysti autollakin paikalle pääsee, mutta varmaankin moni haluaa käydä kirpputorilla, jonne pääsee nopeasti kävellen tai pyöräilemällä.

TAKUUKIRPPIS, OULU

DSC_0064

Kuvalähde: http://takuukirppis.fi/

Hyvää:

Kirpputorin pöytävuokrat ovat todella halvat. Viikkovuokra on vain 14 euroa eikä kuukauden pöydänvuokrauskaan maksa kuin 39 €. Jos haluaa halvalla varata kirpputoripöydän eikä muulla ole oikein väliä, niin Takuukirppis on suositeltavin paikka.

Pidän myös Takuukirppiksen nettisivuista. Sivut ovat kattavat ja erilaiset aiheet on jaoteltu eri sivuille. Navigointi on myös helppoa. Sivujen kautta voi rekisteröityä ja kirjautua tilausjärjestelmään, jolloin pöydän voi varata netistä ja kun tavarat ovat myynnissä, niiden myyntiä voi seurata sivuilta. Se on mielestäni tosi huippua. Sen sijaan sivuja pitäisi päivittää tarvittaessa, mitä ei tällä hetkellä näytetä tekevän.

Huonoa:

Yksi tosi suuri ongelma kirpputorilla on ja se on aukioloajat. Arkipäivinä kirpputori on auki päivittäin vain 6 tuntia ja sekä lauantaisin että sunnuntaisin kirpputori on kiinni. Kirppis on siis kiinni juuri niinä päivinä, kun ihmisillä voisi olla aikaa käydä kiertelemässä.

Myös kirpputorin sijainti on hieman ongelmallinen. Myös Toppilasta on matkaa keskustaan. Sen kuitenkin tiedän, että bussiyhteydet toimivat hyvin keskusta-Toppila välillä.

Yhteenveto:

Näiden kolmen kirpputorin välillä on todella vaikeaa tehdä valintaa, jos tällä hetkellä olisin varaamassa myyntipöytää. Jokaisessa on hyvät puolensa, mutta samalla myös huonot. Jos olisi pakko valita, valitsisin ehkä Laatukirpputorin. Siitä huolimatta, että se sijaitsee melko syrjässä ja pöydän voi varata vain soittamalla tai sähköpostilla. Valintaan vaikuttaa eniten pöytävuokrat ja aukioloajat.

Aivan unelmaa olisi sellainen kirpputori, jossa yhdistyisi kaikkien näiden kirpputorien hyvät puolet. Kirpputori sijaitsisi aivan keskustan läheisyydessä ja se olisi auki viikon jokaisena päivän kuten Paljekirppis. Kirpputori tarjoaisi monenlaisia tapoja myydä, kuten Laatukirpputori ja lisäksi kirpputorien pöytävuokrat olisivat halpoja ja netin kautta olisi helppo sekä varata pöytä että seurata sen myyntiä kuten Takuukirppiksellä.

Jatkossa tiedossa:

Seuraavassa bloggauksessa käyn läpi Raahen kolme kirpputoria. Vertailuja siis tiedossa silloinkin.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s