Arabiaa kirppareilta

 

DSC_0034-1.JPG

Viime aikoina on tullut ihan villiinnyttyä kaikenlaisesta Arabian tuotannosta. Harmi vaan, ettei ole ollut mahdollista kierrellä kirppareita kuin ihan lähialueilla. Täytyy myöntää, että ihmiset ovat pääosin hyvinkin tietoisia Arabian designin arvosta, jopa niin, että hinnat ovat toisinaan ihan poskettomia.

Toisaalta olen mielestäni tehnyt muutamia ihan kohtuuhintaisia löytöjä ja ne on pitänyt heti ostaa itselleen. Muutamia riskiostoksiakin on tullut tehtyä, kun en ole ollut ostohetkellä tietoinen paljonko tuotteiden noin keskimäärin on pidetty arvona. Yhtäkään riskiostosta en ole joutunut katumaan, vaikka yhdestä olen maksanutkin suunnilleen markkinahinnan.

Käytännössä Arabian astioita löytyy varmaan kaikilta kirpputoreilta. Hyvin monessa kirpparissa on vitriini, johon kaikki vähänkään arvokkaammat designkeramiikka ja lasiesineet on tungettu. Sieltä löytyy Arabiaa, Riihimäen lasia, Nuutajärven lasia jne. Monenmoista ihanaa tuotetta. Silti parhaimmat löydöt olen tähän mennessä tehnyt ihan tavallisista myyntipöydistä.

DSC_0019

Yksi löytö on tämä valtavan kokoinen raputarjoilulautanen. En tiedä lautasesta mitään tarkempia tietoja, kuten kuka on suunnitellut, minä vuonna, lautasen arvoa ja niin edelleen, mutta uskoisin, että lautasen arvo ylittää ainakin maksamani kymmenen euroa.

DSC_0038

Ja näistä riihimäen lasin sokerikosta ja kermakosta maksoin 9 euroa. Luulin, että ovat myynnissä niin halvalla siksi, että ainakin toisessa on jonkinasteinen vika. Mutta eipä ollut, aikani tarkkaan syynättyäni sain todeta, että sekä sokerikko että kermakko olivat aivan täydellisessä kunnossa. Kummassakaan ei ollut minkäänlaisia käytön jälkiä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s