Marjahaan Aarre, Iisalmi

Reviirin laajennusoperaatio menossa. Kun vierailee uudella paikkakunnalla, pitää aina löytää kirpputoreja, jossa piipahtaa. Nyt siis Iisalmessa. Alun perin ajattelin käydä Kallen kirppiksellä, mutta suoraan sanoen en löytänyt sitä. Kartta oli, mutta näin vain kirjakaupan siinä kohti. Ehkä olin sokea, vaan kirppistä en huomannut.

Sen sijaan Marjahaan Aarre erottui selvästi ja sinnehän sitten luikahdin. Kirppispuoli oli alakerrassa. Ei todellakaan mikään iso kirpputori, mutta pöytiä löytyi muistaakseni viisi riviä. Kuvista puuttuu yksi käytävä.

 

Valikoima oli sitä mitä yleensäkin kirppareilta löytyy, laidasta laitaan. Näin länsisuomalaisena kiinnitin silti huomiota siihen, että jonkin verran koriste-esineissä on eroja lännen ja Itä-Suomen välillä. Itä-Suomessa on hieman koristeellisempaa, kun lännessä on enemmän talonpoikaistyyliä. Voin toki olla väärässäkin.

Mutta mitä sitten muuta pisti silmään? Ainakin alla olevat Finelin emalipannut. Vasemmanpuoleisen nimi taitaa olla sinivuokko ja oikeanpuoleisen sinihilkka. Kappalehinta oli 20 euroa, kuten kuvistakin näkyy. Ei mene ihan halvalla, mutta ei toisaalta ole mikään törkyhintakaan.

dav
Finelin kahvikannut, sinivuokko ja sinihilkka

Itse ostin käsilaukun, taas kerran. Maksoi muutaman euron. Käsilaukku ei ole todellakaan mikään huippu laadultaan, mutta kunnoltaan sitä vastoin on. Jos sitä on joskus käytetty, niin ei varmasti montaa kertaa.

dav

Lopuksi vielä esimerkki siitä, mitä ei varmasti kannata ostaa. Enkä käsitä miksi myyjä on yleensä vaivautunut kirjan raahaamaan kirpparille saakka. Oikea paikka olisi ehkä kierrätyspaperina, kun kannet (tai mitä niistä on jäljellä) ottaa ensin pois.

dav

Näin siis Marjahaan Aarre -kirpparilla. Plussaa: todella ystävällinen palvelu, siisti paikka, näkyvällä paikalla ja niitä aarteitakin voi löytyä. Miinusta: liian pieni, mikä supistaa valikoimaa.

One comment

  1. Kallen Kirppiksen ovi on kirjakaupan oven vieressä oikealla puolella,ja ovelta laskeutuu rappuset alakertaan,missä kirppis sijaitsee. Ovessa lukee kyllä isolla ”Kallen Kirppis” ja aukioloajat.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s