Lähes Tynelliä ja muuta ihmeellistä

Oulun Paljekirppiksellä jälleen kierroksella tänään. Etsin itselleni hyvälaatuista ja -kuntoista aitoa nahkaa olevaa käsilaukkua. Olisin ollut valmis maksamaan vähän enemmänkin laukusta. Muutama nahkakäsilaukku kyllä löytyi, mutta kun halusin hyväkuntoisen ja suht hyvän näköisen eivätkä ne todellakaan sitä olleet. Guessin laukkujakin oli myynnissä suolaiseen hintaan huonoon kuntoon nähden.  Hetken aikaa sitten arvoin vielä ostanko Ivana Helsingin käyttämättömän iltalaukun.  En lopulta ollut valmis ostamaan laukkua 25 euron hintaan, kun netistä samanlaisia saa 5-10 euroa halvemmalla.

 

img_20180327_171130.jpg

Seuraavaksi törmäsin sitten pöytään, jossa oli vanhoja valaisimia ja koristelasia.  Kattovalaisin kiinnitti ensimmäisenä huomiota. Siihen kiinnitettyyn tarraan oli kirjoitettu: Idman valaisin. Paavo Tynell? Hintaa oli vaivaiset 350 euroa! Siis, myyjä ei ole itsekään varma, onko kysessä Tynellin valaisin, mutta lätkäisee silti monen sadan euron hinnan valaisimelle (kysyy jo kanttia). Voin sanoa aika varmasti, että ei ollut aito Tynell. Seuraavassa kuvassa on aito Tynellin valaisin ja vieressä kirpputorilla ollut:

Samassa pöydässä oli myös vihreä metallinen pöytävalaisin. Vanhan näköinen ja kuhmurainen sieltä täältä. Itse en löytänyt netistä täysin vastaavaa valaisinta, joten en osaa sanoa todellista arvoa. Myyjä oli sen arvottanut 25 euron hintaiseksi.

img_20180327_171211.jpg

Samassa pöydässä oli myynnissä myös Kaj Franckin tupakaadin. Vasemmassa kuvassa on netistä otettu kuva tupakaatimesta ja oikeassa kuvassa vasemmalla kirpputorilla ollut versio. Samanlaisilta minusta näyttivät, joten saattoi hyvinkin olla aito. Hintaa kaatimelle oli annettu 35 euroa.

 

Yllä olevassa kuvassa keskellä olevaa punaista maljakkoa ja oikeanpuoleista (mikä lie onkaan) myytiin Murano Venini taidelasina. Kyseinen taidelasi ei ole minulle lainkaan tuttu, mutta jos joku keräilee ja katsoo hinnan olevan ok, niin ei muuta kuin ostamaan Oulun Paljekirppikseltä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s