Mitä ei kirpparilta löydä

Ei ole aikoihin tullut blogiin kirjoiteltua, mutta nyt iski kirjoitushalut uudelleen. Kun etsin yhteiskuntapolitiikan tenttimateriaalia netistä, kirjastosta ja vähän sieltä sun täältä, heräsi sellainenkin ajatus, että voisiko kirjoja löytyä kirppareiltakin. No, varmaan voi löytyä niinkuin mitä tahansa muutakin, mutta sen selville ottaminen on mahdotonta. On käytännössä mahdoton selvittää miltä kirpparilta tarvittava kirja löytyy. Antikvariaatit ovat yhdenlaisia kirpputoreja, joihin kannattaisi ehkä suunnata, kun on tarkoituksena löytää kirjallisuutta.

Edelleen päässäni heräsi idea, joka ei ehkä ole pidemmän päälle kovinkaan järkevä, mutta näin äkkiseltään tuntuisi asiakkaan kannalta hyvältä ajatukselta. Tuollaisessa antikvariaatissa kirjat on yleensä järjestetty kirjailijan sukunimen alkukirjaimen perusteella. Se on tietysti hyvä asia. Mutta näin digitaalisena aikana asiakasta ja myyjääkin palvelisi, jos kaupassa olevat teokset olisivat kirjattuna järjestykseen myös esimerkiksi nettisivuille. Kuka tahansa voisi tarkistaa löytyykö antikvariaatista etsimänsä kirja ja käydä sitten ostamassa se, jos löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s