Nettikirppiksistä

Perinteiset kirpputorit ovat varmasti jokaiselle tuttuja, mutta on olemassa myös nettikirppiksiä, joihin päätin itsekin tutustua. Moni netissä vielä näkyvillä oleva nettikirppis on lopettanut toimintansa, mikä ainakin minulle tuli vähän yllätyksenä. Nykyisin kun lähes kaikki pyritään siirtämään verkkoon minun käsitykseni mukaan. Ehkä kirppis ei sitten kuitenkaan ole kovinkaan toimiva markkinapaikka netissä tai on vielä keksimättä se älynväläys, miten homma saadaan digitaalisena pyörimään hyvin.

Muutamia netissä pyöriviä kirpputoreja silti löysin. Ensinnäkin Fiksumuksun tori, jossa myydään käytettyjä lasten leluja ja muita lasten tarvikkeita. Kovin paljon ei myytävää näilläkään sivuilla ollut, mutta pienten lasten vanhempien kannattaa kyllä käydä tsekkaamassa sivusto. Positiivista nettikirppiksessä on se, että tunnistautuminen toteutetaan facebookin tunnuksilla.

Toisena nettikirpputorina mainitsen Flearoomin, joka löytyy sivustolta: http://www.flearoom.fi. Kyseessä on pääosin hopeisia second hand – ja vintagekoruja myyvä sivusto, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2009 ja toimii vain verkossa. Nettikirppis löytyy myös facebookista. Äkkiseltään vaikuttaa mielenkiintoiselta kirppikseltä, jossa voi tehdä todellisia löytöjä.

nimikyltti.jpg

Seuraavaksi silmiini osuikin sitten http://www.joensuunkirppari.fi. Myydään -sivuilla yllätyksekseni löytyi kaikkea maan ja taivaan väliltä, esimerkiksi savusauna ja Alanyassa Sunset Beach Residence VIP -oma ranta, josta kuva alla. Sivustolta löytyi lisäksi hieman huokeamman hintaista tavaraa, kuten autojen ja mopojen osia sekä välioven lukkoja.

Alanyassa Sunset Beach Residence VIP - oma ranta

Tässä oli muutama esimerkki netissä pyörivistä kirpputoreista. Käytännössä niitä ei juurikaan löytynyt, vaan lähes kaikki olivat lopettaneet toimintansa. Onko kyse sitten siitä, että nettikirppiksiä ei osata markkinoida hyvin vai ettei niille ole käyttäjäkuntaa, on joka tapauksessa harmi, ettei kirpputoritoiminta ota kunnolla tuulta purjeisiin netissä.

Jos jollakulla on toimiva nettikirppis ja haluaa sille mainosta, voi olla yhteydessä minuun sähköpostilla: kimpsutjakampsut@gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s